Excimer lámpa


Excimer lézeres besugárzással felületkémiailag módosított Teflon fóliák adhéziós és morfológiai vizsgálata 50 mikrométer vastagságú Teflon fóliákat sugároztunk be alulról ArF excimer lézerrel.

Az alkalmazott energiasűrűség 0.

excimer lámpa

A minták felületére folyékony abszorbenst, trietiléntetramint rétegeztünk. A Teflon fólián átmenő UV fotonokat ennek molekulái nyelték el, melyek ezután kémiai reakcióba léptek a polimer molekulákkal. Ennek eredményeképpen a Teflon molekulák excimer lámpa atomjainak egy része amin csoportokra cserélődik, megváltoztatva ezzel a fólia felületkémiai tulajdonságait. Ebben az excimer lámpa is egy pulzáló üzemmódú atomi erő mikroszkópot használtunk a minták morfológiájának és adhéziós tulajdonságainak vizsgálatára.

Kimutattuk, hogy a lézeres kezelés hatására jelentősen megnőtt a fólia adhéziója, amit nedvesedési szög méréssel is alátámasztottunk. A vizsgálatok során azt is demonstráltuk, hogy humán sejtek kiválóan tapadnak a kémiailag módosított felületekhez, ami az eljárás későbbi gyógyászati alkalmazása szempontjából fontos eredmény.

excimer lámpa

Hopp, N. Kresz, J. Kokavecz, T. Smausz, H. Schiefendecker, A. Döring, O. Marti, Z. Leibniz-Institut für Oberflächenmodifizierung e. IOM Leipzig 1. Átlátszó anyagok lézeres megmunkálása A hátoldali száraz és nedved maratás laser-induced backside dry etching, LIBDE, valamint laser-induced backside wet etching, LIBWE átlátszó anyagok precíz lézeres megmunkálására kidolgozott két, úgynevezett indirekt maratásos eljárás. A LIBWE jellemzője az alacsony maratási sebesség és az inkubáció, a LIBDE eljárásra pedig jellemző a relatíve nagy maratási mélység az első impulzusra, melyet követően a maratási sebesség excimer lámpa lecsökken.

A kutatások célja annak a vizsgálata, hogy a két maratási mód jellemzőinek ötvözésével lehetőség van-e egy jól szabályozható megmunkálási eljárásra úgy, hogy a megmunkált anyag tulajdonságai ne térjenek el a kiinduló céltárgyétól. A német partner kutatók as szegedi látogatása során többek között ebben a témában végeztünk vizsgálatokat. A kísérletek során króm vékonyréteggel bevont ömlesztett kvarc céltárgyat sugároztunk be a Szegeden rendelkezésre álló KrF excimer lézerrel úgy, hogy a hátoldalon levő fém vékonyréteg mögött aceton volt abszorbens folyadékként.

Így a fém vékonyréteg a száraz maratás, míg a mögötte levő aceton a nedves maratás kialakulásáért felelt.

Részletek Üzlethez. Klasszikus mennyezeti lámpák- Lámpák online. Beltéri és kültéri lámpák webáruháza, föleg a konyhai és fürdőszobai lámpák széles kinálatával. Uv pszoriázis lámpa. Are un consum minim de energie si nu gopopeb.

Az eredményeink azt mutatják, hogy a kísérleti paraméterek energiasűrűség, szilárd és folyadék abszorbens jellemzők optimalizálásával lehetővé válhat egyenletes, többimpulzusos maratás megvalósítása. Alacsony reflexiójú felületek létrehozása lézeres besugárzással A fém felületek lézeres besugárzása Az előzetes munka- és feladatmegosztási tervnek megfelelően Ahhoz, hogy egy nagyobb területet tudjunk módosítani, a mintát a felületének síkjában egy két-dimenziós motorizált eltolóval mozgattuk 1.

Golf 7 gti 503 pikkelysömör

A pásztázási sebesség excimer lámpa az adott területet érő átlagos impulzusszámot 10 és között változtattuk. Az eredmények feldolgozására természetesen nem volt elég a kint eltöltött két hét, a kiértékelési munkálatokat már Szegeden végeztük.

Enbrel pikkelysömör kezelésére A pikkelysömör kezelésének 2. Mivel a különböző fototerápiás eljárások mellékhatásai a kumulatív UV-dózis A nm-en emittáló excimer lámpa hatásosnak bizonyult psoriasis és. A csiptetős lámpákat olyan helyekre is felszerelhetünk, ahová a normál lámpák felszererlése nem megoldható. Egy kis íróasztalon, ahol már nem fér el egy hagyományos asztali lámpa, akár a polcra vagy monitorra csiptetett lámpa kiváló megoldás lehet. Akár asztallapra, akár polcra, akár laptopra is.

A spektrumokat a kezeletlen területeken mért reflexiós értékekre normáltuk, így a minták eredeti reflexiójától függetlenedve könnyebben összehasonlíthatók voltak a excimer lámpa fémeken bekövetkező változások.

A réz és arany esetén tapasztalt, az 1-et kevéssel meghaladó normált reflexió feltehetőleg a felületeken kezdetben jelen levő szennyeződések eltávolításából adódhat. Morfológiai vizsgálatok A reflexiós adatok és a felületek strukturáltsága közötti összefüggések vizsgálatához a céltárgyak lézerrel kezelt területeinek mikro és a pikkelysömör kezelésének legújabb technikái pásztázó elektronmikroszkóppal vizsgáltuk meg Szegeden.

Az energiasűrűség növelésével a morfológiai változások jelentősebbé válnak, majd további növeléssel a struktúrák jellege állandósul. Ez az excimer lámpa tendencia összhangban van a felület fényvisszaverő képességének csökkenésével majd állandósulásával. A kezelt ezüst felületeken kialakult struktúrák nagymértékben különböznek az aranynál és réznél megfigyeltektől: míg az ezüst felületét szubmikrométeres mérettartományú visszafagyott olvadékcseppek borították, addig a másik két fém esetén egy hasonló jellegű, de kevésbé kompakt szerkezetet néhány nanométeres méretű részecskékből kialakuló korallszerű aggregátumok sokasága borította.

A excimer lámpa eredmények értelmezése Kísérleteink megmutatták, hogy a femtoszekundumos titán-zafír lézer alkalmas nem-reflektáló nanostruktúrák létrehozására réz, ezüst és arany felületeken. Annak ellenére, hogy a megfigyelt reflexió csökkenés hasonló mértékű volt, a kialakuló struktúrák jellege nagymértékben függött az alkalmazott céltárgy anyagától.

A cseppek jelenléte a besugárzott felületen arra utal, hogy az olvadás-megszilárdulás ciklusoknak jelentős szerepe van az abszorbeáló felület kialakulásában.

  • Excimer lámpa - Excimer lamp - szilviizvilag.
  • nm-es excimer lámpa - Kérdezd a szakértőt - Germicid - Hollandimpex
  • Pikkelysömör kezelése sasban
  • Vörös foltok a nyakon a nap viszketésétől
  • Cédrusmagolaj pikkelysömör kezelése
  • Különböző méretű vörös foltok a karokon és a lábakon

A lézersugárzás hatására kifejlődő sűrű ablációs anyagfelhőben az atomi mérettartományú elemek közötti nagyszámú ütközés következtében nanorészecskék jönnek létre ezen alapul a femtoszekundumos lézerrel történő nanorészecske előállításmelyek összetapadásából az ún. Ilyen módon a visszakerülő aggregátumok megtapadhatnak a felületen kialakult néhányszáz nanométeres cseppeken, kialakítva az arany és réz esetén megfigyelt morfológiát.

excimer lámpa

Felvetődik a kérdés, hogy mivel magyarázható az ezüst eltérő viselkedése. Jól ismert az ezüstnek az a tulajdonsága, hogy olvadt állapotban nagy mennyiségű oxigént képes megkötni. Ez a mennyiség elérheti az olvadék térfogat hússzorosának megfelelő, 1 atmoszféra parciális nyomású O2-t. Az előzetes munka- és feladatmegosztási tervnek megfelelően ben is ellátogattunk Lipcsébe, a német partnerintézetbe IOMahol biztosították pikkelysömör cinocap kezelse a femtoszekundumos lézerrendszert, mellyel ezen munkaszakaszra vállalt kísérleti feladatokat, lézerkezeléseket meg tudtuk valósítani.

excimer lámpa

A jelenlegi felületmódosítási vizsgálataink során a as munkaszakasz kísérleteinek szükséges kiegészítése volt a cél. Az eredmények kiértékelése során ugyanis felmerültek olyan kérdések, melyek megválaszolása a jelenség leírása szempontjából elengedhetetlenek, viszont ezeket az elmúlt évben nem vizsgáltuk.

A kísérleti elrendezés megegyezett a korábbi munkaszakaszban alkalmazottal annyi különbséggel, hogy most a mintáinkat különböző gázok levegő, nitrogén, oxigén és hélium jelenlétében világítottuk excimer lámpa excimer lámpa lézerrel.

Ennek megfelelően a céltárgyakat egy kamrában helyeztük el, melybe a fentebb említett gázokat vezettük be. Azonnal észlelhető volt például, hogy hélium gázkörnyezet alkalmazása esetén jelentős elsötétedés nem következett be egyik minta esetén sem.

excimer lámpa

Az eredmények feldolgozására természetesen nem volt elég a kint eltöltött egy hét, a kiértékelési munkálatokat már Szegeden végeztük, végezzük jelenleg is. Rácskészítés ultrarövid lézerimpulzusokkal; rácsok vizsgálata A projekt excimer lámpa mikrométeres periódusú rácsokat készítettünk ultrarövid lézerimpulzusokkal átlátszó tömbanyagokba és vékonyrétegekbe.

Tesztek pikkelysömörhöz az invitro-ban

A rácsok létrehozását a német partner lipcsei laboratóriumiban, femtosztekundumos lézerrendszerével valósítottuk meg áprilisi látogatásunk során. Az elkészített rácsokat profilométerrel és atomi erő mikroszkóppal AFM már Szegeden vizsgáltuk meg. Ellenőriztük, hogy a rács biztosan a megcélzott rétegben legyen, valamint megvizsgáltuk AFM-mel a struktúrák minőségét, jellemző paramétereit.

Az 5-nél több lézerimpulzus alkalmazása a vékonyrétegek esetén nem eredményes, mert a vékonyréteget maradéktalanul eltávolítja, ami alkalmatlanná teszi a további használatra. További célok: rácsperiódus csökkentése a beesési szög növelésével fémrácskészítés, más anyagok használata felszín excimer lámpa további elemzése anyagösszetétel vizsgálata A projekt excimer lámpa mikrométeres periódusú rácsokat készítettünk ultrarövid lézerimpulzusokkal átlátszó tömbanyagokba és vékonyrétegekbe.

Excimer lámpa pikkelysömör

A rácsok létrehozását a német partner lipcsei laboratóriumaiban, femtosztekundumos lézerrendszerével valósítottuk meg korábbi látogatásunk során. Az optikai rácsok elkészítéséhez kétféle, két-nyaláb interferenciás elrendezésben használt lézeren alapuló technikát alkalmaztunk: egyrészt az indirekt, ún.

Ez utóbbi nem átlátszó az indirekt eljárás UV lézerének hullámhosszán nmezért csak a femtoszekundumos lézerekkel próbálkoztunk, azonban az ezzel készített üvegrácsokon olvadásra utaló jeleket figyeltünk meg azok atomierő-mikroszkópos képein 5. Tömbanyagokra excimer lámpa eredményeinket a 6.

Excimerová lampa 308 nm - psoriáza, vitiligo, dermatitída